top of page
Aloitaluistelu.jpg

ALOITA
LUISTELU

Haluaisitko oppia luistelun perusteet tai pyöriä piruetteja kuin ammattilainen? Haluaisitko parantaa tasapainoa, kehittää koordinaatiota ja lihasvoimaa? Luisteluharrastuksen voi aloittaa minkä ikäisenä vaan ja täysin ilman pohjataitoja. Espoon Jäätaitureilla on luistelutunteja aikuisille ja lapsille aloittelijasta edistyneisiin useilla jäähalleilla eri puolilla Espoota. Luistelukouluissamme harjoitellaan ilolla luistelun perusasioita ammattitaitoisessa valmennuksessa. Luistelukoululaiset jaetaan eritasoisiin pienryhmiin, joten jokaiselle löytyy sopivan tasoinen ryhmä. Tutustu ryhmiimme ja tule luistelemaan kanssamme!

LUISTELUKOULU ALLE KOULUIKÄISILLE

Jos haaveena on tulla kilpailevaksi taitoluistelijaksi, kannattaa luistelu aloittaa jo 4-5-vuotiaana. Vaikka kilpaura ei olisikaan mielessä, luistelun aloittaminen alle kouluikäisenä kannattaa muistakin syistä. Luistelukoulussa opitaan ryhmässä toimimista ja ohjeiden seuraamista. Lapsen motoriset ja kognitiiviset taidot kehittyvät rinnakkain ja kehittyneet liikunnalliset taidot tukevat luku- ja kirjoitustaidon oppimisessa. On myös mukavaa osata luistelun perustaidot jo ennen kuin koulun liikuntatunneilla luistellaan. Hyvästä perusluistelutaidosta on iloa myös muissa jäälajeissa.

Luistelukoulun Tenava - ryhmät ja aikuinen lapsi -ryhmät ovat kaikki 3-6-vuotiaille. Mini-Tenavat on erityisesti pienille, 2-4- vuotiaille luistelijoille oma ryhmänsä. 

Luistelukoulusta on mahdollista edetä kehitysryhmiin, alkeisharrasteryhmiin, sekä edistyneempiin harrastajaryhmiin. Lähes jokainen yksinluistelun ja muodostelmaluistelun kilpaluistelija aloittaa luistelu-uransa luistelukoulusta. 

MAANANTAITENAVAT

KESKIVIIKKOTENAVAT

TORSTAITENAVAT

Maanantaisin 2.9.-16.12.2024

15.20-16.00 Laaksolahden harjoitusjäähalli

Hinta 143 € sisältää luistelumaksun, seuran jäsenmaksun ja luistelupassin.
 

Keskiviikkoisin 4.9.-18.12.2024

18.05-18.45 Tapiolan harjoitusjäähalli

Hinta 143 € sisältää luistelumaksun, seuran jäsenmaksun ja luistelupassin.
 

Torstaisin 5.9.-19.12.2024

17.20-18.00 Genano Areena, Leppävaara

Hinta 143 € sisältää luistelumaksun, seuran jäsenmaksun ja luistelupassin.


 

LAUANTAITENAVAT

Lauantaisin 7.9.-21.12.2024

 klo 09.30-10.10Tapiolan harjoitusjäähalli
 

Hinta 143 € sisältää luistelumaksun, seuran jäsenmaksun ja luistelupassin.


 

SUNNUNTAITENAVAT

Sunnuntaisin 8.9.-22.12.2024

10.30-11.10 Genano Areena, Leppävaara

 

Hinta 143 € sisältää luistelumaksun, seuran jäsenmaksun ja luistelupassin.
 

JÄÄTIIKERIT (POJAT)

Keskiviikkoisin 4.9. - 18.12.2024

17.15-17.55 Tapiolan harjoitusjäähalli

 

Hinta 143 € sisältää luistelumaksun, seuran jäsenmaksun ja luistelupassin.
 

MINITENAVAT

Minitenavat-luistelukouluryhmä tarjoaa innostavan ja turvallisen ympäristön 2-4-vuotiaiden lasten ensiaskeleille jäällä! Tässä erityisesti perheen pienimmille suunnatussa luistelukouluryhmässä kehitetään leikillisten harjoitusten avulla lasten motorisia taitoja ja tutustutaan luistelun alkeisiin. Tunti sisältöineen on suunniteltu vastaamaan 2-4-vuotiaiden lasten ikätasoa. Tunnin aikana pidämme myös pienen lepo- ja juomatauon, joka osaltaan auttaa pieniä luistelijoita jaksamaan paremmin ja nauttimaan luistelusta entistä pidempään. Huomioithan, että lapsen tulee osata seisoa luistimilla maalla, jotta voi osallistua ryhmän toimintaan.

 

Sunnuntaisin 8.9.-22.12.2024

9.30-10.10 Genano Areena, Leppävaara

Hinta: 143 € sisältää luistelumaksun, seuran jäsenmaksun ja luistelupassin lapselle.
 

AIKUINEN + LAPSI -RYHMÄ

Aikuinen + lapsi -ryhmään voi osallistua aikuinen yhden lapsen kanssa. Ryhmässä tutustutaan yhdessä jäällä liikkumiseen ja opetellaan luistelutaitoja lasten ehdoilla iloisesti leikkien. Ryhmä sopii erityisesti lapsille, jotka kaipaavat tuttua aikuista mukaan jäälle harrastuksen alkutaipaleella tai joilla on erityistarpeita. Huom! Lapsen tulee osata seisoa luistimilla jäällä ja aikuisen liikkua luistimillaan. Ryhmässä luistelun opetus on suunnattu lapsille. Huomioithan myös, että seura ei vakuuta aikuista.

 

Sunnuntaisin 8.9.-22.12.2024

9.30-10.10 Genano Areena, Leppävaara

Hinta: 163 € sisältää luistelumaksun, seuran jäsenmaksun ja luistelupassin lapselle.
 

KOULUIKÄISTEN ALKEISHARRASTERYHMÄT

Nämä ryhmät on tarkoitettu kouluikäisille, yli 7-vuotiaille lapsille ja nuorille. AH tarkoittaa alkeisharrasteryhmää. AH-ryhmän sisällä on kaksi tasoryhmää: aloitteleville ja vähän luistelleille sekä vähän aikaa luistelua harrastaneille, perusteet osaaville. 

Alkeisharrasteryhmistä on mahdollista jatkaa taitojen karttuessa edistyneempiin harrasteryhmiin sekä muodostelmaluistelun pariin, esim. kansalliset noviisit -sarjassa kilpailevaan Valley Bay Synchroshine -joukkueeseen.

AH MAANANTAI

Maanantaisin 2.9.-16.12.2024

klo 15.10-16.00 Laaksolahden harjoitusjäähalli

Hinta 163 € sisältää luistelumaksun, seuran jäsenmaksun ja luistelupassin.

AH LAUANTAI

Lauantaisin 7.9.-21.12.2024

klo 9.25-10.15  Tapiolan harjoitusjäähalli
 

Hinta 163 € sisältää luistelumaksun, seuran jäsenmaksun ja luistelupassin.
 

AH KESKIVIIKKO

Keskiviikkoisin 4.9.-18.12.2024

klo 18.30-19.15 Tapiolan harjoitusjäähalli
 

 

Hinta 163 € sisältää luistelumaksun, seuran jäsenmaksun ja luistelupassin.
 

AH SUNNUNTAI

Sunnuntaisin 8.9.-22.12.2024

12.10-13.00 Genano Areena, Leppävaara

 

Hinta 163 € sisältää luistelumaksun, seuran jäsenmaksun ja luistelupassin.
 

AIKUISTEN ALKEISRYHMÄ

Luistelu on hyvä tapa pysyä aktiivisena, parantaa tasapainoa, kehittää koordinaatiota, pitää hauskaa ja oppia uusia taitoja. Olitpa ensi kertaa jäälle tuleva tai kokeneempi luistelija, meillä on sinulle ryhmä: alkeisryhmä, erilaisia luistelutekniikkaryhmiä, alkeismuodostelmaryhmä ja kolme aikuisten muodostelmaluistelujoukkuetta.

ALOITTELIJAT
(AIKUISET + NUORET)

Ryhmä on tarkoitettu luistelua aloitteleville aikuisille ja yli 15-vuotiaille nuorille. Tunneilla haetaan tuntumaa jäähän ja harjoitellaan perusluistelun alkeita aloittaen eteen- ja taaksepäin liikkumisesta jäällä ja jarruttamisesta. Kauden edetessä opetellaan mm. erilaisia liukuja sekä tutustutaan kaariin ja peruskäännöksiin. Jäällä on mukana apuvalmentaja, mikä mahdollistaa tarvittaessa ryhmän jaon kahtia, jolloin kaikilla on mahdollisuus kehittyä ja harjoitella omassa tahdissa. Kypärän käyttöä suositellaan, jos jäällä liikkuminen on epävarmaa.

Sunnuntaisin 18.8. - 22.12.2024 klo 11.10-12.00

 Paikka: Genano Areena, Leppävaara

Valmentaja: Pauliina Nuotiomaa

Hinta:270 € + seuran jäsenmaksu 35 €. Lisäksi jokaisen luistelijan on hankittava itse Taitoluisteluliiton harrasteluistelupassi.
 

MITÄ TULISI TIETÄÄ?

Kunnolliset taitoluistimet ovat luistelijan tärkein varuste. Hyvä luistinkenkä tukee jalan asentoa ja oikeanlainen taitoluisteluterä on välttämätön uusien taitojen oppimiseen. Luistimiin kannattaa panostaa, hinta on yleensä laadun tae. Aloitteleva luistelija voi ostaa hyvät luistimet joko käytettyinä tai uutena. Tarvitset lisäksi teräsuojat, lämpimät, joustavat vaatteet ja käsineet. Suosittelemme lämmintä pipoa ja kypärää voi halutessaan käyttää.

Tarvitsetko apua tai onko sinulla kysymyksiä? Ota yhteyttä sähköpostitse luistelukoulu(at)espoonjaataiturit.fi tai soittamalla 040-934 3037 arkisin klo 9-15 välillä (elo-toukokuussa).

YLEISTÄ

  • Syyskaudella luistelukoulu alkaa syyskuun alussa ja päättyy joulukuun puolivälissä. Talvikausi alkaa tammikuussa ja päättyy yleensä kevätnäytökseen maalis-huhtikuussa.

  • Ilmoittautuminen on sitova ja muodostaa maksuvelvollisuuden. Maksuja ei hyvitetä eikä luistelumaksuja palauteta.

  • Poissaolon korvaaminen toisella tunnilla ei ole mahdollista.

  • Seura hankkii vakuutuksellisen luistelupassin alle 15-vuotiaille luistelukoululaisille ja AH- ryhmien luistelijoille kun harjoitukset ovat max. 2 kertaa viikossa. Vakuutus on voimassa niille luistelukoululaisille, joiden sosiaaliturvatunnus on täytetty ilmoittautumislomakkeella ja luistelukoulun kausimaksu on maksettu.

  • Yli 15-vuotiaan luistelijan tulee hankkia kausittain luistelupassi. Lue lisää passeista ja niiden hankkimisesta Suomen Taitoluisteluliiton sivuilta.

  • Huomioithan, että aikuinen + lapsi -ryhmässä aikuisella tulee olla oma vakuutus.

  • Harjoitusaikatauluun saattaa tulla muutoksia jääkiekkoturnausten yms. tapahtumien vuoksi. Seura ei ole velvollinen järjestämään korvaustunteja niille harjoituksille, jotka on peruttu seurasta riippumattomista syistä.

bottom of page